Den drikkes varm og føles som budding.
Jeg oplevede det i 2000 eller 2001, og har sukket efter det siden, uden at vide hvordan de gjorde chokoladedrikken tyktflydende. Vi har ofte snakket om det, Britt og jeg, om det var kartoffelmel eller æg eller...
Pludselig en dag poppede et billede af varm chokolade med flødeskum op på min pinterest, og teksten var italiensk. HEUREKA!!
Nu er den så afprøvet, og den sad lige i skabet (resten kom i køleskabet, for det ligger godt i maven).
Som en lille bonus kan oplyses at det heldigvis lykkedes at genopvarme det, så det blev nogenlunde flydende igen - jeg gjorde det i mikroovnen.
Ingredienser:
½ l sødmælk
2 spsk majsstivelse
20 g kakaopulver
120 g mørk chokolade (jeg brugte 72 %)
20 g sukker
(evt. flødeskum - eller som den originale, italienske opskrift foreslog: kaffe, karamel eller kokos)
Fremgangsmåde:
Majsstivelsen opløses i kold mælk (jeg brugte en jævningryster). Opvarm herefter mælken i en gryde.
Sigt kakaopulveret i og tilsæt sukker. Rør godt for at undgå klumper.
Smelt chokoladen over vandbad, og rør i når mælken koger.
Så er det bare at vente, mens chokoladen bliver tyk. Og det gør den ret hurtigt!
Serveres med det samme, da den også ret hurtigt trækker skind.
- Line
Vogueplay har alle de bedste online casino spil og mest eksklusive bonusser
SvarSlet