torsdag den 15. august 2013

New Yorker stil

Så blev hækken klippet for i år. Vi har alt for meget hæk og alt for lidt lyst til at klippe den, så al hjælp er velkommen - og bestikkelse er nogle gange vejen frem.

Det var egentlig gemalen, der foreslog, at vi skulle prøve at lave en cheese cake. Jeg blev straks lidt for avanceret og fandt opskrifter med browniebund, men det endte altså med en meget klassisk model med ostefyld og hindbærgele på toppen. Opskriften sagde egentlig brombær, men Netto havde kun hindbær, som jo bestemt også smager godt.

Billedet er ikke så kunstnerisk denne gang, for det blev taget i al hast, før kagen blev spist.

Det  var egentlig ikke voldsomt svært at lave kagen, men det tog skrækkelig lang tid, og det er jeg altså bare ikke så god til.

Bund:
75 g smør
200 g digestivekiks
40 g sukker

Ostefyld:
4 blade husblas
2 pasteuriserede æggehvider
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
Kernerne fra en vanillestang
150 g neutral flødeost, ikke light
150 g creme fraiche
Fintrevet skal af en usprøjtet citron

Pure:
2 blade husblas
200 g hindbær
80 g sukker

Bund:
Smøret smeltes og kiksene knuses. Alt blandes godt sammen og presses hårdt sammen i en smurt springform. Bunden bages ved 170 grader i 10 minutter og køles derefter af.

Fyld:
Husblas udblødes i koldt vand som angivet på pakken.
Æggehviderne piskes stive i en skål.
I en anden skl piskes æggeblommer, sukker og vanillekorn til en æggesnaps.
Husblassen knuges fri for vand og smeltes i en gryde ved svag varme. Gryden tages af varmen, og flødeosten tilsættes og smeltes under grundig, omrøring. Hæld blandingen i en skål og vend creme fraiche, citronskal og æggesnaps i. Vend til sidst forsigtgt æggehviderne i.  
Ostecremen kommes ovenpå den afkølede kagebund, og formen tildækkes med husholdningsfilm og køler af i køleskabet mindst tre timer.

Pure/gele:
Hindbær og sukker koges med en anelse vand til bærrene er kogt ud. Blend med en stavblender og sigt massen fri for de mange kerner. Lad den afkøle lidt.
Tilsæt udblødt husblas under omrøring.
Lad massen køle lidt af, uden at den stivner, inden den fordeles på kagen. Kagen stilles nu igen på køl en times tid, til geleen er stivnet.

Det er en lækker kage, men som billedet viser kunne der sagtens laves dobbelt op af både ostefyld og gele.

Et andet tip kunne være at bruge 200 g ost og så til gengæld kun 100 g creme fraiche, for at få en lidt kraftigere ostesmag - hvis man altså er til den slags.

Jeg er egentlig godt tilfreds med resultatet, når nu det er min første cheese cake ever.

/Britt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar