mandag den 30. december 2013

Det sørme, det sandt, december - en kort stund endnu

Og inden julemåneden rinder ud, skal der laves status over hvordan den er forløbet.

De seneste år er jeg begyndt på juleforberedelserne allerede kort efter efterårsferien. Honningkagerne skal gerne stå længe i køleskabet. Efter sådan en måneds tid står man med en sten og tænker at det da aldrig bliver til kager, men... med noget tålmodighed og en kagerulle får man alligevel et fint resultat.
I år prøvede jeg så noget nyt med chokoladen; det lader sig fint gøre at smelte den i mikroovnen:)

November måned gik med at strikke julegaver til småpigerne. De nåede altså sagtens at blive klar til jul. (Selvom jeg måtte lave lidt om på opskriften for at der var en chance for at Loppen skulle kunne få den over hovedet.)

De store kasser med julepynt blev fundet frem - jagten sat ind på det vigtige juletog. Havde jeg virkelig taget det med til Horsens sidste år? Eller trods alt været så fremsynet at lade det blive herovre hvor jeg jo nok skulle holde jul igen alligevel?

Traditionen tro var der store bagedag hvor alle vi tre søstre var hos vores papfar. Og der blev æltet, bagt, vredet og kogt og trillet til den store guldmedalje. De gamle klassikere som fedtkager, klejner og havregrynskugler. Og lidt nyt blev det også til i år.


En onsdag havde Bedsteclaus og jeg sat af til at tage Musen med i Nisseland. Det blev en kort fornøjelse - noget skræmte hende så hun bare ville hjem til sin mor. Det blev heldigvis til en hyggelig eftermiddag med æbleskiver og juledekorationer.
Musen startede faktisk med en smule gran, men rev så meget resolut det hele op igen. Så er der jo også plads til meget mere pynt, ikke sandt?

Oldemors gamle vaffeljern kom også frem fra sit skjul efter flere års uvirksomhed.

Og selvom Claus havde bestilt en dekoration hos Britt, blev han alligevel ved med at snakke om at jeg skulle lave en.


Dagen efter at vi havde været i Tivoli,
blev det også tid til at plukke juletræ. Det var, næsten, alle mand af huse, og vi fandt 3 ganske fine træer.
Fordelen ved at være lærer er jo bestemt at der ikke er nogen tvivl om at jeg har fri lillejuleaften. Anne og og hendes husbond hijackede mig derfor til at passe pigerne den dag. Det var også vældig hyggeligt, og dagen sluttede med risengrød hos Britt og hendes gemal. Ak og ve! Vi glemte Musens yndlingsbamse, som hun elsker meget!
Men det lader til at Mickey havde en aftale med Julemanden om at 1: passe på gaverne og 2: hjælpe med at pynte juletræet.

Det var ganske givet Mickeys fortjeneste at juletræet funklede.Et af årets sidste projekter blev disse fine hæklede iskrystaller i "gammelt guld".


Opskrifter er der masser af - flest på engelsk - og de tager virkelig ikke særlig lang tid at lave. Efter at have lavet krystaller af et helt nøgle faldt jeg over opskrifter på små snekrystaller til at hænge i øreringe.

Og for at blive i smykkeskrinet blev jeg en aften mindet om at Anne og jeg sidste år så de her fine øreringe af mini-hamaperler. En berømt dansker havde dem i ørerne i et tv-program hvor der blev bagt, og vupti så skulle Anne alligevel bestille fra Panduro, og i juledagene blev de lavet. Nu er de så klar til næste jul.- Line

Ingen kommentarer:

Send en kommentar