lørdag den 29. november 2014

Pakkespil

Til vores årlige julefrokost i familien, på mors side, plejer vi at have pakkespil - og det er der jo ikke noget usædvanligt i.

Af og til har der været helt uforglemmelige pakke, f.eks. en guitar som mor lavede for nu vel mere end tyve år siden (hold fast, jeg bliver gammel). Den gik bordet rundt virkelig mange gange, og indeholdt... en paraply.
En anden var en meget stor pakke, med et kassettebånd i. Med Dræsinebanden.

Vi har spillet pakkespil i hele landet. Fra Kegnæs til Viborg (Sparkær), og fra Tarm til Ugerløse. Og alle mulige steder ind imellem. De seneste år har vi været på Fyn. Vi har ingen familie der, men det er sådan et passende sted, nu vi ikke kan være på Remisen i Haderslev mere.

Lige som til vores sommerfest, går diskussionen på hvor meget mad der skal være. Jeg er tilhænger af en god gammeldags julefrokost med sild og æg og høruppølser, leverpostej, rødkål og hele svineriet. Og risalamande. Og snaps og øl og god musik og leg. (Og sne, håbet er lysegrønt og stråler som krystaller).

Nu tilbage til pakkespillet. I år satte jeg mig for at lave indholdet selv! Og da vi holdt festen inden jul, og ikke som vi ellers har gjort nogle gange i januar, skulle det selvfølgelig være julepynt.

Derfor har jeg kastet mig over krympeplast og frembragt disse:

Weekenden efter fik jeg frembragt disse to hyggelige rumpenisser.


De er færdige på ingen tid, så jeg kommer nok til at lave flere - også fordi jeg så kan få brugt noget af det nissegarn jeg købte sidste år. Opskriften kommer fra Fröken Elsa
Og de har da også fået en fætter mere med i kassen.Til gengæld var nissegarnet nok ikke det bedste til englen som jeg har hæklet udfra denne opskrift. Det burde nok have været bomuldsgarn fordi det er lidt mere fast i det. Jeg har lavet englen af bedstemorfirkant nr. 2, og så har jeg sparet lidt på piberenserne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar