onsdag den 4. februar 2015

Vi ruller og ruller


Søster Anne har i sin, i øvrigt helt fantastisk hyggelige sofa, en pølle der ligger så godt ovenpå ryglænet. Så rart at "støtte" hovedet på. Næsten ligeså fantastisk som at sidde og kramme en ammepude, faktisk. En ammepude ved jeg ikke helt om jeg vil anskaffe - har jo ingen børn, og heller ikke udsigt til dem, og så er det måske lige en lille smule underligt at have sådan en liggende. MEN en pølle, det kan jeg da godt have!
Jeg har købt en pølle med diameteren 20 cm. Det er lige det største til det egentlige formål (men kan godt bruges), men så fungerer den fint som ekstra armlæn, så jeg nu har et ekstra hjørne i sofaen. Og hjørner er det bedste.

Jeg har også sofapuder der trænger til nyt betræk, og derfor satte jeg gang i et projekt der skulle blive til et betræk til en sofapude, af den klassiske firkantede slags. Men så tillod jeg mig også at bruge en hakkenål der var størrelsen over hvad der stod i opskriften - fordi jeg ikke havde den rigtige (4,5).

Jeg hakkede og hakkede, og måtte så konstatere at mønsteret ikke blev kvadratisk som det skulle være til en kvadratisk pude. Øv!

Men bredden på arbejdet passede heldigvis til den skumpølle, jeg havde købt. Og så var det jo bare et spørgsmål om at hakke længe nok.

Jeg er ret godt tilfreds. Og så kan det godt være at min stil ikke er usvigelig, men jeg synes at den er hyggelig, og så har jeg jo lavet den selv.- Line

Opskrift

Jeg har brugt garn fra Rowan: Creative Focus worsted 75% uld, 25% alpaca i farverne SH01350, SH01321, SH03112 og SH00100. Det skal vaskes i hånden, men det går nok. Det skal jo forhåbentlig ikke vaskes så ofte.
Jeg har brugt hakkenål nr. 5.

Mønsteret er gentagelser (i bredden) af de samme 40 masker.
1. række er kun farve A.
2. række tilsættes farve B og C med en maske i hver side og farve A reduceres med 2 masker.
3. række øges farve B og C med en maske i hver side, således at der er to færre masker i farve A.
Sådan fortsættes med øgning indtil der ikke er flere i farve A. Så erstattes farve A med farve D, som derefter øges med en maske i hver side indtil der kun er farve D tilbage.
Såre simpelt.

Enderne er hæklet (almindelig hækling med fastmasker) rundt. 15 omgange hvor der tages 6 masker ud pr. omgang i farve A, 2 omg. med 6 udtagninger i farve D og så to omg. uden udtagninger i hhv. farve A og B.

Så er det syet sammen og trukket på.

1 kommentar:

  1. Meget fin pude! Jeg er ved at lave en lignende. Har du brugt samme størrelse hakke- og hæklenål?

    SvarSlet