torsdag den 16. juli 2015

Træk en gammel sweater på

For flere år siden strikkede jeg en kyse til Musen i noget rigtig flot mørkegrønt Mandarin Petit fra Sandnes. Der blev et helt nøgle til overs i forhold til hvad opskriften sagde. Det synes jeg faktisk at jeg tit har oplevet.
Det nøgle er så flyttet med nogle gange, og sidste år ville jeg rydde op i min bunke med garn - men ak og ve! ingen steder findes mere garn i lige præcis den farve.

Jeg købte i stedet noget gråt (farve 5870) og gik i gang med en bluse til mig selv - den skulle så have grønne kanter, men jeg løb sur i opskriften (det var et kedeligt mønster) og syntes alligevel ikke at farverne passede så godt sammen. Så havde jeg pludselig ikke bare et, men et+fire nøgler.

Heldigvis var der her i foråret en rigtig sød opskrift fra Sandnes i Mandarin Petit. Den blev det så! (Jeg kan ikke lade være med at tro at garnfirmaer sælger mere garn hvis opskrifterne er gratis... det er nemlig tit der "nærigheden" går op i mig).


Den har jeg arbejdet på som en ud af tre parallelle strikkearbejder her i forår og forsommer. Strikke et nøgle i et arbejde og så skifte til et af de andre. Nogle gange kan jeg nemlig godt trænge til at lave noget i en anden farve og kvalitet.

Jeg har kun lavet en lille smule om i forhold til opskriften - nemlig gjort ærmerne kortere. Men hvis jeg skal lave den model igen, vil jeg nok strikke torsoen længere. Godt det samme, for hvis jeg ikke havde fulgt opskriften, havde der ikke være nok garn:)

Blusen blev færdig i tirsdags, mens Betteliv lå og sov til middag ude på min altan - 2½ time, værsgo!
Og så skaffede jeg et enkelt nøgle koralfarvet garn (farve 4007) til at hækle en kontrastkant langs ærmer, hals og nedre kant.
Og sådan synes jeg faktisk den er ret flot.


- Line

Ingen kommentarer:

Send en kommentar