tirsdag den 1. september 2015

Dit røde hybenhjerte


Ja, nu er det så september. Vi har gang i den første efterårsdag, og hold da op! Vi siger velkommen til efteråret med et brag. Sikke det dog buldrede i nat.

Det var noget helt andet for de der par uger siden da jeg (som sædvanlig) var tidligt oppe og kørte en tur ned til vandet for at plukke hyben. Da var det varmt og lækkert solskinsvejr.

Jeg kom hjem med godt et kilo hyben. Det gik meget hurtigt at plukke dem, til gengæld tog det en evighed at få dem renset. Der var kerner over det hele, men færdig blev jeg dog - heldigvis med lidt hjælp fra min stedfar der lige var forbi for at få noget hjælp med noget andet.

Da så først bærrene var renset, kom de i en gryde med ½ liter vand, saft og revet skal af 2 økologiske citroner, og en flækket vanillestang. Da det havde kogt i ca. 20 minutter, tilsatte jeg ½ brev blå melatin og omtrent 100 g sukker og lod det koge yderligere 20 minutter. Så skummede jeg det (der var ikke meget at komme efter), tilsatte atamon og hældte på skoldede glas.Resultatet af de mange anstrengelser blev 4 glas hybensnask, som det siden blev kaldt, der smager helt vildt godt på en ostemad.
Jeg har nu kun et glas tilbage, da de andre tre allerede er foræret bort.

- Line

Ingen kommentarer:

Send en kommentar