mandag den 21. marts 2016

Fem små aber sad på en gren

Så fik jeg taget mig sammen til at få dem gjort færdig! I starten af februar gik jeg i gang med en samlebåndsopgave.

En kollega havde flere gange sagt at hun gerne ville have en hæklet abe, og så skrev min svigerinde at hun gerne ville "bestille" to... og så er der jo ikke langt til fire for at få brugt garnet op for en gangs skyld.
Nå, men jeg gik altså i gang og fik hæklet en hel masse. Indtil jeg løb tør for fyldevat i vinterferien...
Og så kom jeg bare ikke i gang igen, for jeg har følt mig noget brugt - måske skal jeg spise nogle flere rustne søm? (I mellemtiden har jeg nemlig oplevet at blive sendt hjem fra blodbanken pga. for lavt blodtal, ikke alarmerende lavt, men for lavt til at donere - og noget lavere end det normalt er.)
Det er ikke en gang fordi jeg har lavet en masse andet i den mellemliggende tid. Både strikkepinde og hæklenåle har ligget uvirksomme hen.

Den første hurdle kom faktisk allerede da jeg skulle købe garn. Normalt bruger jeg bare brugsens bomuldsgarn til hæklede tøjdyr, men der er ikke noget brunt garn i deres sortiment. I stedet fandt jeg Mayflower Cotton 8 i farven 1437, rødbrun, og 1438, beige, som faktisk gør det ret godt som abepels.

Efter fire uger hvor arbejdet faktisk bare har ligget og rodet på mit sofabord, fik jeg endelig taget mig sammen i går (palmesøndag). Det eneste jeg manglede, var benene og montering; og montering er bare noget af det mest kedelige! Særligt i de dele hvor der skulle ståltråd i! Det er ikke lykkedes mig at finde det som opskriften kalder elefanttråd, men det fungerer faktisk også ganske udmærket med det der ståltråd til havebrug, med sådan noget grønt plastik omkring.
Og så har jeg virkelig forsøgt ikke at overstoppe dem. De skal jo ikke "holde sig selv", så jeg ville undgå alt for mange kig til fyldet.
Endelig kan jeg så hilse velkommen til fire helt færdige abekatte, Kay Bojesen-stil.

Jeg må dog indrømme at jeg ikke helt forstår at der åbenbart er nogle der er helt tossede med at hækle dem. Det er ikke svært, bevares, men det er bare så kedeligt at hækle i brun:)

- Line

Ingen kommentarer:

Send en kommentar